O nama

Ko smo mi?

Lokalni odgovor je udruženje koje je čvrstog uverenja da je vladavina prava stub i osnov pravednog društva, otvorenog za sve njene učesnike. Smatramo da su poslenici vlasti dužni da odgovaraju na zahteve građana, podnose izveštaje svojeg angažovanja i snose odgovornost.

Status kvo predugo traje, a dokle god je tako samosvesni, običan građanin nema prostora da napreduje i ostvari ne samo svoje želje, nego i svoja prava

Da bi prekinuli status kvo i pokrenuli zajednicu potrebno je da se uključimo u javne stvari. To i jeste osnovni cilj našeg udruženja, aktiviranje što većeg broja građanki i građana i njihovo učestvovanje u pitanjima od javnog značaja.

Mi imamo pravo da znamo kako se troši naš novac, kojim se puni budžet lokalne samouprave, mi smo ti koji treba da pozovu na odgovornos one koji javni posao ne obavljaju u našem interesu, mi, građanke i građani Valjeva, jedino možemo da promenimo stanje i okruženje u kojem se nalazimo.

BUDI DEO PROMENE KOJU ŽELIŠ DA VIDIŠ U SVETU

Ko smo mi?

Upoznajte naš tim

Aleksandra Sanja Matić
Verujem u timski rad i zajedništvo. Večiti optimista, puna podrške i ubeđena da zajedno možemo da promenimo svet. Sve u svemu živopisna osobica.
Đorđe Petković
Entuzijasta i optimista. Deca su me naučila kako da se ponašam i čemu da težim. Zato svaki dan predstavlja svojevrsni izazov, da budemo dostojni njihove pažnje i dovoljno čvrsti kako bi im ostavili prirodu i zemlju kakvu smo mi dobili.
Katarina Protić
Vlasti i korporacije su oduvek predstavljale gradjanski aktivizam i borbu za ljudska prava kao sizifovski posao. Istorija je pokazala da to i nije bas uvek tacno.
Predrag Matić
Najteže je biti covek! Samo svestan građanin može se izboriti za promenu i uticati na rešavanje problema u zajednici.
Rajka Milovanović
Moj život je stalna borba, od rođenja pa do sudnjeg dana. Borba za poštovanje zakona, ljudske slobode, solidarnost i istine. Za izvore, reke, šume, planine, parkove, za sve naše lepote Srbije, živim i neću ćutati. Ne mogu!
Slavica Pantić
Verujem da građani imaju prava da učestvuju i doprinose u javnim poslovima. Verujem da imamo prava na zdravu životnu sredinu. Verujem da je ženama mesto u javnim poslovima. Borim se za ono u šta verujem.
Tatjana Petković
Verujem u ono što radim, a trudim se da radim u najboljem interesu kako svoje porodice tako i cele zajednice. Ne verujem u šarene laže i lažna obećanja. Niko neće za nas učiniti ovaj grad boljim, to moramo da uradimo sami!
Vera Marković
Večiti učitelj i učenica. Osuđena na večitu evoluciju i revoluciju i srećna što je tako. Tipičan predstavnik svoje struke: priča mnogo i glasno. Najveća želja joj je da Valjevo postane ekonomski i ekološki stabilno i da svoje resurse uloži u decu i mlade jer su oni najviše vredni ove večite bitke koju vodimo.
Vladimir Pantić
Doživotni aktivista, sledbenik Arhuske konvencije, u slobodno vreme sprema odličnu čorbu od povrća (brokoli, celer, itd).