Kako postati prozjumer?

Pozivamo Vas na tribinu KAKO POSTATI PROZJUMER, koju udruženje građana Lokalni odgovor iz Valjeva organizuje u petak 30. juna od 18 časova u holu Centra za kulturu Valjevo.

Cilj tribine je informisanje građana Valjeva o aspektima proizvodnje električne energije preko solarnih panela.

Značaj proizvodnje solarne energije i trenutno stanje u Srbiji predstaviće Vladan Šćekić, programski direktor Centra za unapređenje životne sredine iz Beograda, dok će Vladimir Pantić iz Lokalnog odgovora govoriti o učešću građana u lokalnim energetskim politikama. Moderator tribine je Đorđe Petković, predsednik udruženja Lokalni odgovor.

Prozjumeri su kupci-proizvođači solarne električne energije. Korišćenje sunčeve energije u proizvodnji struje, posredstvom solarnih panela, spada u obnovljive izvore energije, koji pritom ne zagađuju životnu sredinu (zelena energija). U praksi je još uvek dosta nedoumica i problema, mada prozjumeri popunjavaju svih pet područja Integrisanog nacionalnog klimatskog plana: energetsku efikasnost, dekarbonizaciju, energetsku sigurnost, inovacije i uticaj na unutrašnje tržište.

Tribinu organizujemo u okviru projekta „Civilno društvo za energetsku tranziciju: Uključi se!“, u partnerstvu sa Beogradskom otvorenom školom (BOŠ) i Regulatornim institutom za obnovljivu energiju i zaštitu životne sredine (RERI), sa ciljem podsticaja učešća javnosti u procesu usvajanja Integrisanog nacionalnog energetskog i klimatskog plana Republike Srbije (INEKP). Projekat podržava Britanska ambasada u Srbiji.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian