Budžet od Valjeva do Loznice

Super je što gradonačelnik vodio večeras javnu raspravu o budžetu za narednu godinu. I tu se sve super završava. Nacrt budžeta ugledao je svetlo dana u subotu, 3. decembra, a po budžetskom kalendaru propisano je da se nacrt ima sastaviti do 15. oktobra i utvrditi predlog budžeta do 1. novembra. Javna prezentacija, samo posle 3 dana od objavljivanja nacrta teškog gotovo 4 milijarde dinara.

Najglasniji je odbornik Vitorović, samozvani seljački tribun. Pita i brine se se za vodovod u selima Lukavac, Babina Luka i Dupljaj. Brine se što mladi neće da ostaju na selu. Kaže da treba novac trošiti tamo gde se proizvodi, na selu, a ne u tamo gde se šeta. Brine se i za slabu struju zbog koje mu ne radi kokošinjac. U selima koja pominje Vitorovac, došlo je do pobune ljudi. Istraživanje litijuma je zagadilo podzemne vode i bunare. Ljudi su suprotstavili i isposlovali zabranu istraživanja. Vitorovac u tom poduhvatu ne učestvuje. Niti govori o problemima svojih sugrađana.

Uskoro će biti izmenjen Plan generalne regulacije „Centar“ i neki drugi planovi će se menjati i donositi, rekla je večaras prva urbanistkinja Valjeva, Jasna Mićić. Najviše zbog smanjenja zagađenja vazduha. Zvog budućeg priključivanja centra grada na gasovod, rešavanja problema parkiranja. Sve je kazala, samo nije rekla zašto do sada nije zaustavljena neplanska i prekomerna gradnja, koja ometa život i zagađuje okolinu?

Na pitanje Vlade Radosavljevića, aktiviste i člana Saveta za čist vazduh da li će biti prihvaćen predlog građanskih mera za smanjenje zagađenja vazduha koji je lokalnim vlastima upućen početkom novembra gradonačelnik Gojković je ostao nem. Tek na Vladino insistiranje stigao je odgovor-dobićete u pisanom obliku. Nije rekao kada će taj odgovor stići?

Vladimir Radosavljević član Saveta za čist vazduh pita čelnike šta je sa gradjanskim merama

Budžet je skrojen, gotov. I građani tu nemaju šta da traže. Oni to odavno i znaju i zato ih i nema na ovakvim i sličnim „raspravama“. Tu je pozorišna trupa, tu su glumci i statisti. I tek poneki građanin koga još nije napustila nada. Iz onoga što se večeras u Gradskoj upravi videlo jeste da su sve snage i sredstva usmerene na izgradnju vodovovoda, gasovoda i saobraćajnice-preme Loznici. Šta to ima tamo?

Slavica Pantić, Lokalni odgovor

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian