Treba nam dobar plan za čist vazduh!

Pridružite nam se u zahtevima prema Gradskoj upravi Valjevo da Plan kvaliteta vazduha bude urađen po zakonu tako da njegova primena može da utiče na smanjenje zagađenja vazduha i zaštitu našeg zdravlja. Dokument Nacrt Plana kvaliteta vazduha u Valjevu za period 2022-2027 koji je Gradska uprava objavila u okviru javne prezentacije i javne rasprave, koja traje do 28. novembra 2022. ne ispunjava standarde propisane Pravilnikom o sadržaju planova kvaliteta vazduha i nepodoban je za praktičnu primenu. To je zaključak nakon analize koju su obavili naši partneri iz organizacija RERI i NEA iz Beograda i naši stručni saradnici iz Valjeva.

Tražimo od Gradske uprave Valjevo da novi Plan kvaliteta vazduha bude izrađen i usvojen u skladu sa Zakonom o zaštiti vazduha i Pravilnikom o sadržaju planova kvaliteta vazduha. To je dokument javne politike od koje očekujemo da u što skorijem roku pokaže rezultate, vidljivo i merljivo smanjenje zagađenja vazduha u Valjevu. Samo javna politika koje se planira na osnovu podataka i u čijoj pripremi i realizaciji aktivno učestvuju građani može doneti očekivane promene.

Pozivamo vas da do 28. novembra 2022. godine uputite svoje komentare i sugestije Gradskoj upravi koji se odnose na ovu javnu politiku. Svoje predloge pošaljite na mejl aleksandar.lazarević@valjevo.org.rs ili predajte na pisarnici Gradske uprave u Karađorđevoj ulici broj 64 u Valjevu.

Komentari i sugestije naših partnera i saradnika koji su upućene Gradskoj upravi u Valjevu u okviru javne rasprave o Nacrtu Plana kvaliteta vazduha možete preuzeti klikom u nastavku stranice.

2 thoughts on “Treba nam dobar plan za čist vazduh!

  1. Поштоване Даме и Господо,
    У нашој назови држави тако је и у Ваљеву(логично) није могуће доћи до чистог ваздуха!
    Оставите се планова!!!
    Када у почетку све АМА баш све погрешно и неплански радите, једини начин исправке је да све срушите па јово наново.
    Поздрав

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian