Јавне консултације о чистом ваздуху

Поштовани суграђани, Поводом објављеног јавног увида у Нацрт Плана квалитета ваздуха Града Ваљева 2022- 2027. године, који је Градска управа града Ваљева огласила 27. октобра, Иницијатива за ваздух по мери грађана позива Вас на 

ОТВОРЕНЕ ЈАВНЕ KОНСУЛТАЦИЈЕ

у понедељак, 14. новембра 2022. године од 18 сати 

у малој сали ОМНИ центра, Кнез Михаилова 88 

План квалитета ваздуха израђује се са кључном сврхом да дефинише конкретне мере и активности за смањење прекомерног загађења, као и показатеље њихове успешности који могу да се мере у јасно задатим временским роковима. 

С обзиром на изузетан значај овог стратешког документа за јавни интерес грађана Ваљева, као и његов сложен садржај и обим, циљ нам је да омогућимо размену информација и мишљења о наведеним питањима, између свих страна које су заинтересоване да поступак јавног увида Ваљеву донесе конкретне резултате. 

Позивамо Вас да допринесете јавном захтеву за транспарентним, одговорним и делотворним поступком израде Плана квалитета ваздуха за Ваљево, до његовог коначног усвајања. 

Уз позив упућен представницима Градске управе Ваљева, Завода за јавно здравље „Ваљево“, локалним организацијама цивилног друштва и заинтересованим појединцима, уводна излагања даће и: 

• Мирко Поповић, експерт за јавне политике у области заштите животне средине, програмски директор Регулаторног института за обновљиву енергију и животну средину, РЕРИ, 

• Миленко Јовановић, стручњак за мониторинг података о квалитету ваздуха из Националне еколошке асоцијације – НЕА и 

• Ђорђе Петковић, председник удружења грађана Локални одговор из Ваљева.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian